Helmut Schmidt si sotia sa Loki isi savureaza tigarile la un eveniment de Anul Nou in Hamburg

Helmut Schmidt si sotia sa Loki isi savureaza tigarile la un eveniment de Anul Nou in Hamburg

Helmut Schmidt, fostul cancelar german, fost ministru al apararii si co-editor al influentului ziar saptamanal Die Zeit, a fost acuzat de incalcare a legii privind interzicerea fumatului in locurile publice in Germania.

Totul a inceput la o receptie de Anul Nou ce a avut loc la faimosul teatru Hamburg Komödie Winterhude Fährhaus pe data de 6 mai 2008, cuplul Schmidt fiind oaspeti de onoare. Un membru al personalului, stiind ca atat Helmut cat si Loki Schmidt sunt mari fumatori, a plasat o scrumiera la masa lor, ambii aprinzandu-si tigarile.

A fost doar o problema: Fumatul in cladirile publice a fost interzis in Hamburg incepand cu 1 ianuarie 2008.

Cu toate acestea, Helmut Schmidt ar fi putut folosi argumentul Marion Barry, cum ca totul a fost inscenat pentru ca cineva a pus o scrumiera aproape de el.

Helmut Schmidt a declarat: "Aceasta poveste imi arata cat de fara sens a devenit miscarea anti-fumat. Dupa ce am fumat 18 ani, am renuntat acum 20 de ani, insa isteria legata de fumatul pasiv ma face sa ma reapuc de fumat."

Multi fumatori raman sfidatori, precum Loki Schmidt. "Am fumat de la 10 ani", a declarat pentru Bild." Eu nu ma voi opri. "

Comentarii

imaginea utilizatorului Snowman

Asa arata niste domni. O

Asa arata niste domni. O atitudine normala in public, un protest catre idiotenia generala. Sa mor daca nu incep o campanie anti roscati si anti-slabi, nu de aia dar eu sunt blond si gras si fumator. Macar sa particip si eu cu ceva pozitiv la isteria generala.

Ce ne mai miram de prostia altora si nu o vedem pe a noastra, noi cei care acceptam sa fim terfeliti, cu drepturi minime incalcate.

Snowman