Fumatori celebri - Enciclopedie

Aceasta este o lista partiala cu oameni celebri, pentru care fumatul este recunoscut in mod clar o parte a imaginii lor publice, sau care sunt cunoscute pentru anume aspecte neobisnuite legate de fumat.

Fumatul este o parte a istoriei, a culturii si a vietii. Acesta a fost si este unul dintre cele mai practicate moduri de exprimare a personalitatii.

Fumatul apare ca un "lifestyle" predominant in arta si cinematografie, dar nu numai. Se fumeaza in filme, se fumeaza pe scenele de teatru, pentru ca aceasta acupatie exprima ceea ce nu poate fi spus in cuvinte. Imaginati-va cum va arata Casablanca, daca acolo nu s-ar fuma. La fel este si pentru Scarlet si pentru alte filme de renume. Situatia este identica in teatru.

Pentru multe personalitati fumatul a devenit un mod de expresie.

Lista cu personalitati de renume care fumeaza este foarte mare. Tutunul a fost folosit de oameni de diferite profesii, incepand cu actori, cantareti, designeri, autori, oameni de stiinta, scriitori, politicieni si altii.

Lucille Ball - Imaginea ei a fost folosita pentru a face publicitate tigarilor Philip Morris intre anii 1950s si 1970s.

David Bowie - Multe fotografii il arata in postura de fumator, atat pe scena cat si in public. In conformitate cu biografia Strange Fascination, el a fumat atat Gitane, cat si tigari Marlboro.

Drew Barrymore din celebra familie Barrymore fumeaza tigari Marlboro Rosu, aproximativ 2-3 pachete pe zi. Ea a inceput sa fumeze la varsta de 9 ani si jumatate.

George Harrison - Membru al formatiei The Beatles a aparut fumand in filmele A Hard Days Night si Help!.

Walt Disney - Fumator "tigare de la tigare" toata viata sa.

Bette Davis - Actrita americana de film, care nu a fost vazuta niciodata fara o tigara. Ea a jucat in Now, Voyager (1942), cu celebra scena in care Paul Henreid aprinde doua tigari de-o data si apoi ii da una lui Bette Davis.

Sammy Davis, Jr. - Cantaret si actor american; fumand frecvent pe scena sau in interviuri.

Pat Nixon - a fost o fumatoare ascunsa (de dulap), fapt devenit public la scurt timp dupa moartea ei.

Peter Jennings - Jurnalist si prezentator de stiri la ABC World News Tonight.

Kate Moss - Model; s-a apucat de fumat la varsta de 12 ani si fumeaza patru pachete de Marlboro Lights pe zi.

Acesta pagina poate fi completata cu alte nume de personalitati care obisnuiesc sa fumeze ca expresie a stilului si naturii personale.

In final, se poate concluziona ca tigara si creatia merg in paralel si se completeaza reciproc.

Comentarii

opinie

domnilor , trebuie sa facem ceva ,sa pornim o campanie la tv si in media pt.ca santem discriminati .noi santem cei mai mari ,si mai buni platitori de taxe la bugetul ststului .daca maine facem greva , adica nu mai cumparam tigari de tutungerie ci de pe piata neagra , de la bisnitari , si o tinem asa o luna , sa vad domnii guvernanati care fumeaza la 2 maini cum se spune , cum incep sa racneasca ca scad inacasarile la buget . nu e bine ce spun eu dar trebuie o actiune concertata intre noi si producatorii de tigarete . astia nu fac nimic pt . noi consumatorii. se lasa plimbati precum cainele in lesa . ar trebui sa facem ceva sa-i zguduium pe ei prima data , deoarece ei ( producatorii de tigarete au potential financiar ) si ar pute sa ne sustina . sdi se vor sustine si pe ei .am ajuns ca homosexualii in regimul comunist .cand vad la tv tot felul de chestii antifumat , ma enervez .parca am consuma cocaina. atat vreme cat tigarile se vand la chiosc inseamna ca nu sant nocive ,daca erau nocive se interziceau precum drogurile sau alcoolulla volan . un alt exemplu este campania impotriv a zaharului a sarii etc . daca sant nocive trebuie interzise dar atata vreme cat nu sant interzise , inseamna ca sant bune ministerul asat al sanatatii trebuie sa-si bage mintile in cap .face campanie antifumat si antim sare ,antizahar pe banii mei ,? trebuie sa luam atitudine . parac aia dian ministerul sanataii ar fi zei si noi santem oameni.si ei sant tot oameni ,care fumeaza ,beau , beau la volan mananca zahar ,sare etc .niste nenorocti ,incerc sa am un limbaj civilizat .la revedere . craciun ferucit ,la multini

imaginea utilizatorului Snowman

La multi ani si tie Catalin.

La multi ani si tie Catalin. Aia din minister sunt si ei oameni, beau, fumeaza. Ideea este sa nu ne lasam calcati in picioare. Este vorba de o prostie generala. Daca ii intrebi ce este cu atitudinea sata o dau pe UE. Daca ii intrebi pe aia, o dau pe americani, iar daca ii intrebi pe americani, aia o dau pe OMS si tot asa.

Eu ma intreb de ce a ales OMS ca inceput al actiunii USA, si imi raspund pentru ca doar acolo putea sa prinda asa bine si sa provoace o reactie in lant.

Prostia este atat de mare incat nimeni nu vede consumul de droguri, mizeria. Au ales sa se lege de "domni".

Snowman